De MKB-Metropool Amsterdam uit haar bezorgdheid over de beslissing van de gemeente om het aantal P+R-plekken in de stad te verminderen. Volgens de belangenbehartiger van ondernemers zouden de bestaande P+R-terreinen juist uitgebreid moeten worden door de hoogte in te gaan, een standpunt dat gedeeld wordt door vice-voorzitter Guido Frankfurther.
Guido Frankfurther benadrukt dat de gemeente met het verminderen van P+R-plekken een verkeerd signaal afgeeft. Hoewel er over veel zaken overeenstemming is met wethouder Van der Horst, vindt de MKB-Metropool Amsterdam het afromen van de P+R-plekken buitengewoon onverstandig. De P+R-terreinen worden beschouwd als een essentieel onderdeel van het autoluwe beleid in de binnenstad en daarbuiten.
Frankfurther pleit ervoor om verdiepingen aan te leggen op de P+R-terreinen in de stad, met specifieke vermelding van metrostation Noord en station Sloterdijk waar de parkeerdruk als onacceptabel wordt ervaren. Daarnaast stelt MKB-Metropool Amsterdam voor om de parkeergarages op de Zuidas in het weekend te gebruiken, aangezien deze dan grotendeels leeg blijven.
Frankfurther erkent dat er een behoefte is aan meer P+R-plekken in omliggende gemeenten. Hij benadrukt dat als deze plekken goedkoper zijn dan in Amsterdam, automobilisten hierop kunnen baseren waar ze willen parkeren.
De recente sluiting van P+R-terrein Zeeburg 1, goed voor 202 parkeerplekken, en de aankondiging van verdwijnende parkeerplekken elders verontrust de MKB-Metropool Amsterdam. De totale capaciteit zal tegen 2026 drastisch verminderen. Wethouder Van der Horst staat achter het opheffen van P+R-plekken en benadrukt dat het aanmoedigen van autoverkeer naar Amsterdam niet in lijn is met het autoluwe beleid."