In de bruisende jaren '70 en '80 kondigden opvallende posters de concerten en feesten in Paradiso aan. Een unieke hand lag hieraan ten grondslag: die van de getalenteerde Martin Kaye, die meer dan duizend prints creëerde. Zijn nalatenschap wordt vandaag de dag in ere gehouden door zijn voormalige assistent, Ed Visser.
Diep in de kelders van Paradiso vormden honderden ontwerpen en zeefdrukken het creatieve rijk van Martin Kaye. Deze Britse grafisch ontwerper vond zijn thuis in Amsterdam en liet zijn stempel achter van 1972 tot 1983. De posters, gedrukt met zeefdruk, straalden een unieke stijl uit die tot op de dag van vandaag herkenbaar is.
Ed Visser, Kaye's voormalige assistent, herinnert zich de unieke kenmerken van Kaye's werk. Hij beschrijft hoe de posters van Kaye een verhaal vertelden dat je fietsend kon ontdekken, met heldere informatie over plaats en tijd. De authentieke wijze waarop Kaye te werk ging, inspirerend zijn
Terwijl Kaye's werk ons nog steeds betovert, is de wereld van de concertaankondigingen geëvolueerd. In de moderne tijd, waar het internet domineert, zijn handgemaakte zeefdrukposters zeldzaam geworden. Toch vindt Ed Visser het belangrijk om deze kunstvorm in leven te houden en roept op om geïnspireerd te raken door Kaye's legacy.
Martin Kaye's overlijden in 1989 was een tragisch einde van een creatief genie. Zijn prints, gebaseerd op de kunst van artiesten en bands, blijven niet alleen aankondigingen, maar ware herinneringen aan vervlogen tijden. Zijn invloed is voelbaar, zelfs in de moderne wereld van vandaag.